مراحل ساخت MVP
مراحل ساخت MVP
همان طور که گفتیم، ساخت حداقل محصول قابل عرضه به شما کمک می کند تا بتوانید محصولی ارائه دهید که مخاطبان شما حاضر باشند آن را بخرند. در این بخش نکاتی را به شما خواهیم گفت که برای ساخت MVP باید آنها را مدنظر داشته باشید .
1- هدف و مخاطبان خود را تعریف کنید
نسبت به محصولات خود تعصب نداشته باشید، بهتر است بجای توجیه خود برای ساخت محصولات یا ارائه خدمات، خود را به جای مشتریان گذاشته و انتظاراتتان رو از محصول بیان کنید. از خودتان بپرسید:
- چرا من به این محصول نیاز دارم ؟
- این محصول چگونه به من کمک می کند ؟
پاسخ به سوالاتی از این دست به شما در ساخت مدل کسب و کار کمک زیادی می کند .
2- رقبا را بشناسید
اگر می خواهید از رقبای خود پیشی بگیرید باید سعی کنید آن ها را به خوبی بشناسید. برای شناخت رقبا، ابتدا باید سایت ها و محصولات رقیبان خود را با ابزارهای مختلف بررسی کرده و مشخص کنید محصول شما چه مزیتی نسبت به آن ها دارد. سپس تصمیم به ساخت MVP بگیرید.
3- اولویت ها را مشخص کنید
مواردی که باید در ساخت MVP و ارائه آن به مشتری مدنظر قرار دهید را بنویسید و اولیت بندی کنید سپس لیست خود را بررسی کرده و با توجه به اولویت های تعیین شده به آنها رسیدگی کنید که شامل :
مسیر حرکت مشتری را تعیین کنید : با بررسی مسیر حرکت مخاطبان و مشتریان می توانید به بفهمید کدام قسمت های محصول خود را باید تغییر دهید یا تقویت کنید
لیست امکانات ضروری را تهیه کنید: پس از تعیین مسیر حرکت مشتری لازم است لیستی از امکانات ضروری هر بخش تهیه کنید معمولا هر قسمت از تعدادی امکانات اصلی و فرعی تشکیل شده است. این موارد را به صورت یک لیست مشخص کرده و موارد ضروری را در ابتدای لیست و موارد کم اهمیت تر را در پایان لیست قراردهید. سپس با توجه به اولویت ویژگی ها ساختن آن ها را شروع کنید. این نکته را هم به خاطر بسپارید که برای موفقیت باید به تمام موارد لیستی که تهیه کرده اید رسیدگی کنید .
4- محصول خود را بسازید
بعد از مشخص شدن طرح اولیه و ساخت محصول باید آن را امتحان کنید. این مرحله به 2 بخش آلفا و بتا تقسیم می شود . در بخش آلفا متخصصان سنجش کیفیت محصول را متحان کرده و مشکلات آن را مطرح می کنند. بعد از رفع مشکلات در بخش بتا، محصول در اختیار کاربران قرار میگیرد و در مدت مشخص بازخوردهای آن بررسی می شود. مراحل امتحان کردن و یاد گرفتن می تواند بعد از عرضه محصول چندین بار تکار شود. به این صورت که یک ایده بارها تکرار می شود و هر بار بازخوردی از مشتری دریافت می شود تا به محصول نهایی دست پیدا کنیم .
نمونه هایی از حداقل محصول قابل پذیرش موفق :
Uber , Airbnb , Spotify , ESTY , Instagram
اگر می خواهید شانس بزینس خود را برای حضور طولانی در عرصه صنایع مربوطه و سودآوری مداوم افزایش دهید رویکرد حداقل محصول قابل عرضه دقیقا همان چیزی هست که به آن نیاز دارید .
رویکرد MVP امکانی را برای تان فراهم می کند تا با کنار گذاشتن ایده های استارتاپی غیرقابل پذیرش، در سرمایه گذاری صرفه جویی کنید. همچنین این رویکرد کمک می کند تا محصول را به موقع بهبود دهید.
قبل از راه اندازی کامل محصول یا سرویس مورد نظرتان می توانید پایگاه داده مشتریان جامعی را جمع آوری کنید.
در حالت کلی فلفسه توسعه کمینه محصول پذیرفتنی در حوزه توسعه نرم افزار محبوب شد. اما برای سایر محصولات فیزیکی طراحی و بازاریابی نیز به همان اندازه عملکرد خوبی را ارائه می دهد .